FOLLOWERS

Saturday, 28 May 2011

Cuti Yang Panjang

sudah dkt 2 mggu wa berada di rumah,,
nie la nikmat paling wa bersyukur sekali,,begitu selesa berada di rumah,,,
aktiviti wa dirumah hanya makan dan tidur sahaja,,walaubagaimanapon,bdn wa still lg maintain x naek2,,keh2

kali nie cuti sem wa adalah yg terlama skali sepanjang wa hidup untuk menelaah,,,setelah diselaraskan dan dimusyawarah kn seantero dunia,,wa kire2 cuti wa adalah 4 bulan,,,WOW,,lame tuh,,,,

bile da lame dirumah nie kan,,rase mcm xtentu hala lak,,yela asik makan tdo jee,,mane nk aktif cell-cell dlm bdn wa,,,
before cuti ari tuh,,wa dan membe wa iaiti SK ade plan nk keje resort kat JB,,tp wa syang sgt la nk lepas kn kehidupan kat rumah nie,,wa selesa nyeee,,,,,

kepada SK,, wa minx maaf pasal plan kite nuh,,,,wa nk bertapa dirumah dulu dlm sebulan,,,nanti bulan 7 baru wa teringin nk keje,,,

Adios,,assalamualaikum

Monday, 23 May 2011

i'm back. New Style.

hello n assalamualaikum sume,,,
ahahahah,,,,kali nie wa bt perubahan sket,,ops bkn sket,,rase byk jugak la kn,,,
wa da tukar title blog wa dr aheartale kpd district 13th,,,,
ade sbb wa pilih district 13th,, hehe
nanti next entry wa cite kn ape sbb die,,,


oleh sbb entry nie sudah jd kepunyaan wa sorg,,,so wa leh wat suke ati je wa suke,,,
b4 nie,, aheartale dikongsi oleh due admin,,tp admin yg satu lg da memilih jln idup sendiri n ade blog sendiri iaitu Because I said So,,,ni la blog miss anne,,,
leh la lawat2 jenguk blog beliau keh,,haha

namun,,entry yg disumbg kn oleh miss anne xkn sekali wa padam,,biar la die terpahat die blog nie,,hahaha,,,

oke laa,,smpai sini sahaja pengenalan kite,,,,semoga kalian enjoy ngn DISTRICT 13th

welcome to DISTRICT 13th.

Tuesday, 26 April 2011

No More!!

hye every one,,
lame sungguh wa xberblog,, skang nie wa sedang bz menghadapi cabaran yg paling kental di alam universiti iaitu minggu peperiksaan akhir sem,,,
so wa xde mse sgt nk update blog nie,,
lg pon wa nie seorg newbie dlm dunia blogger,,jd mengambil mse sket la kn kalo nk wat entry hari2,,,


mengenai entry nie la kn,,,wa rase wa da malas la nk berblog lg,,,,wa xd gifted la dlm bab2 penulisan nie,,
dulu karangan bm pon wa susa sket nk skor,,,hahaha

wa xtau lg same ade wa akan terus kn blog nie atau biar kn cmnie je la,,
pasal hal nie wa akan consider,,

keh la,,esok wa ade paper hydraulic,,i hope u guys wish luck keh,,,semoga kite berjumpe lagi,,,
assalamualaikum,,,

Friday, 8 April 2011

JIHAD CINTA




Ukhwah itu indah bila 'bertemu' dan 'berpisah' kerana-NYA

Jihad cinta
jihad cinta.....
jihad yang manis pada ucapannya tapi amat pahit pada maknanya,
cinta.....
cinta pada seseorang,
pada akhlaknya, pada nur di wajahnya...
namun hati ini tidak mampu,
tidak mampu melanggar batas syariat
hati ini perlu berjihad,
jihad nan suci....

jihad cinta.....
laksanakanlah....
semoga cinta yang bakal di capai
menjadi cinta sufi...
cinta nan diredhai oleh ILAHI....
cinta nan putih bersih....
cinta nan membawa ke syurga
bukan setakat cinta nan membawa ke pintu syurga

jihad cinta....
percayalah....
cinta itu diredhai ALLAH...
jodoh di tangannya ILAHI
andai tekad.....
doalah, tawakkal....
kerana jihadmu di dalam cinta
bukan suatu yang sia-sia
tapi ia penuh makna...
membawa bahagia di dunia dan akhirat......

teruskanlah...
jihad cintamu

p/s to him ,,renung2 kan lahh,,,u noe wat i mean,,

Sunday, 27 March 2011

Heppy Birthday HUBBY!,,

i'm a girl with no words,,
Let the video speaks on my behalf,,
:),,,,


video

okehh i noe,,mcm bodoh?,,mcm ta pro en?
eyhhh bia laaaaaa,,
hadoyaii,,,
to my b,, i spend quite some times on doin' this,
huuu,,,hope u like it syang,,
HEPPY BURFDAYYY!!,,MMMMUAHHHH!,,;))

nii ade lg satu video i dedicate special for u,,,


video

i thought i've spilled out everything i feel for u throughout the video,
it's just it,,seriously i love u with all my heart,,
May God b with u my dear,,
May he watches u for me,,,,,:)


p/s,,mishh u sngtttt la sygg,,hope we both leh kua together n celebrate ur birthday,,huuu

Wednesday, 23 March 2011

milik siapakah HATI ini??

tajuk entry nie skali lihat mcm tajuk lagu kn,,,
iyup,,memg tajuk lagu pon kn...yg penah didendang kn oleh Allahyarman Sudirman..
tp tajuk lagu beliau milik siapakah GADIS ini,,wa cume inovasi sket je..keh2..




tajuk entry ni wa nk cte sket berkenaan psl hati seseorang insan,,,,
kalo hati ini sudah tertarik pd seseorang, susah utk kite pakse menerime org lain melainkn org itu,,
org itu??.. sape ae?? haha,,ntah la..lu pikir lah sendri..



sebenarnye, ahad lepas bersamaan ngn 20/3/2011,, mse wa ngah duk mkn ngn kwn2 wa,,wa duk terbace paper metro ahad...and wa tertarik nk bce kat segmen DANG SETIA....ade satu tajuk nie yg berkenaan rumah tangga hancur gara2 facebook...
wa xingat sgt la ape tajuk die..


cerita die psl spasang suami isteri yg baru knl mengenai facebook nie,,,,,yg si suami nie xberkenan nk berfacebook,,yg excited nye si isteri nie..si isteri nie pon wat la facebook dgn berkongsi account bersuami yg tercinta...

xlame kemudian,,,si isteri nie mule pandai menggunakan facebook,,dan si suami nie bt xtau je la psl facebook,,kire nye xbrminat la,,,,dlm kepandaian si isteri, die cube mencari kekasih lame nye kembali tanpa pengetahuan si suami,,
(di sini kite lihat kn bagaimana hati si isteri walaupun sudah bernikah namun hati nye masih lg di kekasih lame)

agk bebln2 si suami nie perasan yg isteri berlainan sejak ade akaun facebook,,,,si suami pon check la tgk akaun facebook mreka dan pasrah nye hati si suami apabila melihat isteri nye mesra ngn laki len,,,
tp si suami nie msh lg memaapkn isteri nye dgn minx isteri nye berterus trg,,,,namun isteri nye mengatakan xde pape..

dgn kebijaksanaan si isteri nie,,die membuat akaun baru utk diri nye dan msh lg berhubung ngn kekasih nye,,,
si suami pon hairan la yg isteri nye nie msh xbrubh,,si suami nie tau la kelemahan die dalam bidang IT, dan minx rakannye yg pakar IT utk hack facebook isteri die,,,

sekali lg luluh hati nye melihat si isteri nie menjalinkan hubungan sulit dgn kekasih lame isteri nye,,,password facebook isteri nye tu dr gabungan name isteri nye dgn kekasih isteri nyeee,,,,


jeng,,,jengg,,,
sampai sini je la yg wa dpt cite,,,maaf la nye,,,sbb dlm metro tuh pon xcite smpai abis,,yg wa tau lepas tuh isteri die insaf dan mereka xbercerai pon,,
bg sesiapa yg bce segmen metro nie mesti tau cite die kn,,,
wa di sini cume nk memberi peringatan jee,,,,
igt kate wa nie,,
KALAU HATI DAH TERTARIK PADA SESEORANG, SUKAR BAGINYA UNTUK MENERIMA ORANG LAIN,,,,,,
















p/s: hati wa dah dimiliki oleh seseorang keh,,,heheh,,,org itu ialah ANIS ZAIRISH,,hehe

Saturday, 19 March 2011

revolusi bergelar BUSINESSMAN

hello2 u guys,,,and assalamualaikum,,,

entry kali nie wa nk sembang sket la mengenai liku2 seorg bisnesman,,
dkt tmpt wa belajar nie bermcm2 bisnes sedg dijalankn,,,tp wa nk cite kat u olls mengenai seorg bisnesman yg dlu nye hmpir muflis dek men kad poker,,,skang nie beliau bole melancong kat dlm negeri..keh2..
wa dlu pon buat jugak bisnes,,,bisnes ape ae?? bisnes printing jee,,tp skang wa da tutup and join company beliau,,,keh2



pada mula nye bisnes yg wa join nie cume ade due org je,,,kire dorg nie la pengasas bisnes dan dorg jugak merupakn bos dan pemangku bos bg wa.
dorg nie mengelar kn diri dorg sbgai P&P trading...memg style la nme company dorg kn...,,,name nie pon di amik sempena nick name dorg gak la,,,

nie die bos wa,,FAQIH TAHIR.owg pgge die PUYOL

nie la pengasas bisnes nie...PAOB MAHADZIR..ceria owg nye...masih single keh..haha






tp dorg nie dpt bertahan kejap je...maklum la dlm bisnes ade la untung rugi nye kn,,,,,



jeng...jeng...jeng....
pastu dorg nie mula bangkit lak dgn bisnes baru,,,mcm bese la dorg jln kan bisnes dua org je dgn berbekal kn sebijik motor yamaha lagenda berwarna hijau utk mengedar bisnes dorg......

ni la aset yg ade mule2 bisnes
korg jgn lak pikir dowg nie wat keje haram...edar mengedar bnd halal je nk bg kaum2 dorg kenyg je...hahaha

bisnes dowg nie makin hari makin maju...smpi xlarat dowg nk bt..yela due org je kn..bisnes la berkembg smpi ke siam...hahah
mule la dowg cari pekerja...tyme nie la aku join compony dowg bersame dgn sorg rakan lg..

keje nie kne couple due2....aku partner ngn bos nek motor lagenda hijau tuh....
yg si paob ngn brad nie lak nek motor ex5 putih..
nie lak partner paob...BRAD APIT nickname die...






nie kuda putih kesyangan brad...memg kebal tuh.


boleh tahan gak kn bisnes nie dari jd 1 motor leh tmbh 1 motor lg......


bile da maju sket bos wa nie beli kete compony lak...


sbnr nye nie kepunyaan incik zainol...tp terjd kete company lak...keh2

beliau nk kembang kn lg bisnes edar mengedar nie ke europe...
wa igt kn wa la yg dpt bwk kete compony nie...tp bos wa cari lg due owg pekerja yg tubuh sasa utk tugas2 ke europe nie..



maklum la...europe kn byk mafia2 nie...kire due org nie tuff la mafia pon leh takot tgk due org nie...hahaha



yg nie la driver myvi oren tuh...ZAINOL ARIFFIN name nye..cumey kn tp tuff ooo


nie la co-pilot myvi oren,,SAIFUL BAHARI..tuan punye blog sembangkemass.blogspot.com

skang bisnes kami nie da maju...aritu bos wa menghilang kn diri..bile balik je beliau bwk kete...
 wa igt kn mane la die g rompak kete nie...rupe2 nye beliau beli 1 lg kete company...
cmnie la kete wa punye bos...memg ade hasil gak bisnes nie kan...

silap ari bulan nati kete nie lak beliau wa balik....


hehe...nie la kete idaman kami....boleh kalah bisnes BIODISC


nie la bisnes yg kami sedang jln kn..bkn barang haram...edar jeli blok ke blok je....skang nie kami digelar..
BROTHERHOOD JELLY....keh2..



jeli kelapa muda,,,enak dan lazat...



Wednesday, 16 March 2011

Hari Ini,,,,Hari Itu,,

11 march best,,,;)
knape?,
sebab saye dating dgn incik kesayangan,,,teeeheee,,,*ok gatal
katne?
jaya jusco ipoh laaa,,,hee,,,suke3,,,
weyhh,,tulong la consider siket eh,,
kami jumpe,,,,,,,

1 bulan?

2bulan,,

3 bulan skali?

haaa,,,koranggg??,,ade yang tiap2 hari kowt!,

Ini tidak adil! *tiru gaye penyamun dalam cite nujum pak belalang

erkk,,,tataw?,,,ahh,,lantakkkk,,,=____=

heeee,,,kami double dating,,,
with our friends,,,,
suke,,,,thanx to HER,,,,,wink2,,
*nama dirahsiakan atas sebab2 tertentu,,heee,,ta bek taw kecoh2,,

tapi,,,,,,

ta snap pix byk ponn,,,
kami jenis ta suke kowtt snap2 pix nieyy,
bile pikir2,,
adoiiii,,,
rugy lak haaaa,,,

ape ponn,,,,,,to En Fadzli Halim,,
saye sayang awk cgt,,,
rindu awak keh,,
hope kte pat jmpe lg,,ye?
mmuahh,,,;)




susa2 tangkap pix eden je haaa,,
tamak cgt sampai tige
ahh,,pduli hape,,,
padan muko kawww,,hahaha!

Tuesday, 1 March 2011

Takot-Takot


,,,Heyy semua,,,,*AWKWARD

errmm,,oke,,tiz gonna be a very short entry,,

juz wanna say thounsands of thanx to my dearest,,,FADZLI HALIM,

for the very sweet entry on my birthday,

,,,XOXO,,


Love ya oke!,ummuahhx!,




feeling sorang2,,!,,haha,,;p

1 march,,

1 march sering juga disebutkan sebagai 1/3,,,
tp tyme wa mse skola2 dlu, xkire la skola rendah ke naik skola menengah ke,,,aktiviti menulis tarikh di hujung atas belah kanan adalah merupakn rutin harian bg permulaan membuat kerja skola,,,kalo xtulis nie mesti kne panggil dek cikgu,,bile da msok alam universiti nie, perkara tulis tarikh nie hanya berlaku ketika waktu test atau final exam je la,,,



opsss sori,, wa terlupe lak entry nie bkn wa nk cite sal tulis tarikh nie,,,tp berkaitan peristiwa yg berlaku pada 1 MARCH nie,,,,,




sudah masok 20 tahun peristiwa nie berlaku,,,,
jeng,,jeng,,jeng,,,,




okeh la wa serius kali nie,,,xmain2 da,,
1 march nie merupakn tarikh yg unik kalo anda sume nk tau,,,nk tau ape sbb??
cecite,,cecite,,,
gini cite nye,,,menurut bulan2 yg lain pabila hujung bulan je seperti setiap kali ingin masok tarikh 1 hb akan bertemu dgn 30 hb ataupun 31 hb,,,
tetapi 1 march nie lain,,,pasangan die seblum nie cume 29hb n pabila 4 tahun skali 1 march akan bertemu ngn 28hb,,,
menarik bkn????
ini disebab kn oleh proses putaran bumi,,dan sbb lain2 wa xbpe pasti,,,,

so bermula la al-kisah,,,
pd 1 march tahun 1991,,,sebuah kampung di KUALA KANGSAR ,PERAK,,,,,,,telah digempar gempur kn dgn pasangan yg telah dikurniakn cahaya mata yg cukup sifat nye dan sungguh comel,,,,
bayi tersebut ditatang bagai minyak yg penuh dgn kasih syg yg cukup sehingga dibesarkan dgn sifat2 yg terpuji serta penampilan yg cantik rupawan,,
kini pd tahun 2011, bayi tersebut telah menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-20,,,,
bayi tersebut telah diberi name yg maksud nya cukup indah iaitu mesra, teman setia, serta ramah-tamah dalam pergaulan serta hasil dr gabung name bonda dan ayahanda,,,,maka terserlah puteri dengan gelaran....
ANIS ZAIRISH....




pergh,,,,cantik bukan orang nye,,,,heeee

org nye sedap,,,name die pon sedap kann ANIS ZAIRISH,,,
ANIS bermaksud mesra, teman setia, serta ramah-tamah dalam pergaulan
ZAIRISH hasil dr name ayahanda beliau ZAIRI serta bonda beliah SHA BAKHIAH,,
ZAIRI + SH = ZAIRISH,,,




maka ini lah cite serba sedikit tentang beliau,,, disamping itu,,,
wa jugak ingin mengucap kn SELAMAT HARI JADI ANIS ZAIRISH
Allah selamat kn kamu,,
Allah selamat kn kamu,,
Allah selamat kn ANIS ZAIRISH,,





moga idup anda dipermudah da murah rezeki,,,,





p/s: happy, happy birthday sayg,,,love u always,,, may ALLAH bless u


Sunday, 20 February 2011

Tunjuk Ajar ku SIFU!!

-Assalammualaikum dan Salam Perpaduan,,
-
-
-
-di sini dgn rase hormat dan bangge nye wa telah berjaya create blog utk diri wa dan sorg lg(dirahsiakn),,,,
-pehh....terharu gak la baru blaja wat blog kn,,hahaha
-bkn ape,,,skang nie wa tgk bkn kemain lg penghuni2 di dunia menaip sakan utk blog depa,,
-wa pon teringin jugak nk try,,,,wa sbnrnye pembaca setia utk blog u all
-kdg2 teringin gak nk bls komen2 u all menggunakn blog sendiri,,,
-nie lah tujuan sebenar wa bt blog,,
-
-
-
-
-
-
-hope, senior yg sudah lme berkecimpungan dlm bidang taip menaip nie boleh la beri tunjuk ajar sket
-terutama membe wa yg sudah ade blog tuhh
-tajuk entry nie nmpk mcm mentor punye tema kn,,,,
-tp bkn,wa hnye wat loan je ngn mentor utk publish wa nye entry for the first tyme,,,
-
-
-
-
-
-wa rse cukup la utk entry kali nie sbgai permulaan baru bg wa
-sebrg detail2 wa, u all leh la rujuk mane2 berkenaan keh,,,
-
-
-
-
-
-Wassalam